vineri, 29 mai 2009

Ţăranii freacă gazul de pomană

Magistrala de gaze Hârlău-Botoşani, care dacă ar fi exista ar rezolva pentru totdeauna problema cu presiunea scăzută în Botoşani, riscă să nu mai fie finalizată datorită unor ţărani. „Ţăranii nu e proşti bre, ţăranii vrea bani mulţi de la stat că le trece ţeava de gaze pe pârloagă.” Iată prieteni un caz concret pus la dispoziţie de Prefecura Botoşani printr-un comunicat de presă. „....Potrivit informării făcute, din cei aprozimativ 70 de kilometri de conductă s-au realizat deja aproximativ 52. Din restul de executat, 15 kilometri reprezintă înlocuiri din conducta veche pe traseul Botoşani-Bucecea. Dirigintele de şantier, Teofil Ciobanu, a semnalat că, pe trei kilometri din tronson, propietarii terenurilor, Romsilva sau persoane private, nu dau acordul pentru lucrări, condiţionând în majoritatea cazurilor de plata unor despagubirii foarte mari. De exemplu, în comuna Cristeşti doi proprietari cer despăgubiri câte 60.000 de lei, iar un altul 30.000 de euro. În zona satului Hudum, un proprietar solicită 100.000 de lei despagubire pentru a da acordul de traversare a conductei pe terenul său, aceasta chiar dacă legislaţia actuală stabileşte limitele despăgubirilor.....” Păi nu e mai rentabil pentru ţăranul român să ceară melearde de lei că le trece ţeava de gaz pe ogor decât să muncească pământul? Tot el vrea gaze în bătătură şi tot domnul agricultor umblă cu şantajul la stat de cere banul gros. Ce s-a gândit el? Dacă tot e secetă şi se face popuşoiul să mă scot din foame măcar cu aştia cu gazul.

2 comentarii:

  1. era un banc romanesc , o zicala sau ceva de genu:
    romanul isi sapa singur groapa, sau isi taie singur craca de sup picioare ... chiar si fara sa isi dea seama macar

    RăspundețiȘtergere
  2. Mda, dar oare totul e asa de roz pt taranii respectivi? Chiar nu au nimic de pierdut din faptul ca le trece o conducta pe teren?
    Ar trebui analizata mai bine situatia si din punctul de vedere al proprietarului unui teren afectat de o astfel de lucrare publica.

    RăspundețiȘtergere