miercuri, 20 mai 2009

Presa ieşeană îl execută pe dezvoltatorul Dănuţ Prisacariu


Ziarul Bună Ziua Iaşi l-a executat astăzi pe dezvoltatorul mall-ului din Botoşani. Presa ieşeană dace dezvăluiri despre o serie de afaceri dubioase ale lui Dănuţ Prisacariu. Vă las să savuraţi articoul apărut în "Bună Ziua Iaşi"

"Regele teparilor -Danut Prisecariu (foto)
● Nimeni in Iasi nu a mai reusit asa ceva ● A pus mana pe un spatiu comercial provenit de la fosta societate comerciala de stat Gastrocom SA in Targu Cucului si, dupa o luna, l-a vandut tot statului, adica Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca, pentru un pret de 27 ori mai mare ● Actorul principal al acestei afaceri, care, potrivit inspectorilor Curtii de Conturi, a adus grave prejudicii bugetului statului, este nimeni altul decat Danut Prisecariu ● Afacerile acestui personaj au fost luate in vizor de procurorii DNA Bucuresti abia in anul 2008, desi prin firmele sale au trecut Hotelul Traian, Magazinul Moldova, Hala Centrala etc ● Cotidianul Buna Ziua Iasi si-a propus sa scoata la iveala toate afacerile ilegale ale lui Danut Prisecariu, care crede ca daca si-a facut post de televiziune s-a transformat dintr-o data in stalp al dreptatii, in cel mai cinstit om din Iasi

Multi se intreaba cum s-au construit in ultimii ani in Iasi si nu numai averi imense de milioane de Euro, in conditiile in care economia s-a prabusit continuu. Raspunsul il stie toata lumea, dar nimeni nu ia masurile care se impun. Adica, marile averi s-au facut prin devalizarea bugetului si patrimoniului statului. Ceea ce este mai tragic se refera la faptul ca autorii acestui jaf national pozeaza acum in stalpi ai dreptatii, in modele de moralitate. In aceasta categorie intra si Danut Prisecariu, care si-a construit averea prin parazitarea bunurilor si veniturilor statului prin tot felul de afaceri ilegale. Desi in ultimii ani, prin firmele sale au trecut dupa ce au fost luate la preturi de nimic zeci de spatii comerciale, dar si edificii importante ale fostului comert socialist, precum Magazinul Moldova, Hala Centrala sau Hotelul Traian, abia in anul 2008 procurorii DNA Bucuresti au inceput sa ia la verificat afacerile lui Danut Prisecariu. Cotidianul Buna Ziua Iasi si-a propus sa scoata la iveala toate afacerile ilegale ale acestui personaj, care au dus la prejudicierea patrimoniului si bugetului statului.
In editia de astazi, cotidianul Buna Ziua Iasi prezinta numai o afacere, adica numai un episod dintr-o serie de lunga de dezvaluiri care il vizeaza pe "omul de afaceri" Danut Prisecariu, pana cand cititorii vor avea tabloul complet al acestui mare "succes" post-revolutionar.
Japca pe fata
"Nu ma intrebati cum am facut primul milion", obisnuiesc sa spuna unii oameni de afaceri. Nu ar trebui intrebat nici Danut Prisecariu, pentru ca in cazul lui documentele stau marturie. Documente care in editia de astazi vizeaza unul dintre cele mai mari jafuri facute de "smecheri" cu patrimoniul statului. Este vorba despre modul in care "oamenii de afaceri" ieseni au pus mana pe spatiile comerciale apartinand SC Gastrocom SA. In anul 1999, s-a gasit o metoda ingenioasa pentru ca rechinii sa puna mana pe patrimoniul societatii comerciale, adica sa ia spatiile comerciale la preturi de nimic. Din fosta SC Gastrocom SA s-au desprins vreo cinci societati comerciale care au plecat cu toate spatiile comerciale. Aceste societati comerciale au fost infiintate de fostii membri ai conducerii Gastrocom SA si mici intreprinzatori de la acea vreme. Atunci a inceput sa tipe si Danut Prisecariu, care a strigat ca vrea o felie din Gastrocom. A amenintat ca in caz contrar va face scandal si va cere vanzarea spatiilor prin licitatie. Si, pentru ca tortul era foarte mare, pentru a nu strica intreaga afacere, cei care s-au pus pe hacuit cadavrul Gastrocom SA l-au lasat pe Danut Prisecariu sa-si aleaga doua spatii comerciale. Unul dintre spatii a fost cel din Targu Cucului, in suprafata de 609 metri patrati, spatiu comercial, parter, cu subsol si mezanin, fosta Covrigarie. Celalalt spatiu luat este fosta Cofetarie "Menta" din cartierul Alexandru cel Bun.
Tunul
Pentru a-i da spatiul din strada Targu Cucului nr.1, una din societatile comerciale nascute pe cadavrul SC Gastrocom SA, adica SC Roconta Grup SA, i-a vandut lui Danut Prisecariu spatiul comercial cu suma de 162 milioane lei vechi fara TVA. In acest sens, s-a incheiat contractul de vanzare-cumparare nr. 6297/2000 in data de 10 noiembrie. Valoarea reala a spatiului era de cel putin 5 miliarde lei vechi. Acest lucru a fost recunoscut o luna mai tarziu chiar de Danut Prisecariu, care a vandut spatiul tot statului roman, adica Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM), cu 5,130 miliarde lei vechi. Adica a vandut spatiul statului cu un pret de 27 ori mai mare decat il cumparase in urma cu mai putin de o luna. Intre Danut Prisecariu si AJOFM Iasi a fost incheiat contractul de vanzare-cumparare nr.2687, la data de 5 decembrie 2000. Ulterior, in urma unui control efectuat de Curtea de Conturi in anul 2003, s-a ajuns la concluzia ca afacerea s-a facut cu prejudicierea grava a bugetului statului. "Operatiunea a generat insusirea de catre persoanele fizice implicate a unor sume deosebit de mari si o sustragere de la plata catre bugetul statului a obligatiilor ce rezultau in urma vanzarii activului. Data fiind destinatia initiala a imobilului, respectiv de local de alimentatie publica (bar, cofetarie, simigerie), ulterior achizitiei institutia publica a efectuat lucrari de amenajare in valoare totala de 5,07 miliarde lei, mutarea efectiva in noul spatiu facandu-se la 1.03.2002, la 15 luni dupa achizitia imobilului", se arata in raportul Curtii de Conturi. Contactat de reporterii cotidianului Buna Ziua Iasi, Danut Prisecariu s-a aratat foarte deranjat de faptul ca i se pun intrebari in legatura cu aceasta afacere. "Ce va intereseaza cum am luat eu un spatiu de la o societate comerciala si cu cat l-am vandut? Pot sa primesc donatie un spatiu comercial, da sau nu?", a declarat nervos Danut Prisecariu. Vom reveni. "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu