luni, 6 aprilie 2009

PRECEDENT NATIONAL - Autoritatile sanitare recunosc oficial ca se elibereaza fara acoperire certificate de concediu medical

Potrivit comunicatului de presa de mai jos, se recunoaste oficial ca in Romania se elibereaza certificate medicale fara acoperire pentru a servi intereselor unor persoane care vor sa fenteze instantele de judecata motivand tot felul de boli inchipuite

COMUNICAT DE PRESA
Consiliul Judetean Botosani a creat un precedent valoros in Romania

Casa de Asigurari de Sanatate Botosani a anulat, prin adresa nr. 9080 din 03.04.2009, un numar de sase certificate de concediu medical in baza carora Geanina Pintilii si-a dovedit in instanta incapacitatea temporara de munca in momentul destituirii sale din functia de director al Directiei Generale de Drumuri si Poduri Botosani. Anularea certificatelor de concediu a fost posibila in baza adresei nr. 208 din 01.04.2009, emisa de Colegiul Medicilor Botosani, prin care se anuleaza biletul de trimitere si foaia de internare de care Geanina Pinitilii a beneficiat in ziua de 27 noiembrie 2008.
Astfel, Consiliul Judetean Botosani demonstreaza ca, prin demersurile sale, a actionat in sens legal si a aplicat corect sanctiunea destituirii din functia publica a Geaninei Pintilii. Este pentru prima data in Romania cand organele abilitate ale statului au anulat acte medicale emise fara acoperire legala, fapt ce constituie un precedent valoros.
Reamintim ca, in data de 27.11.2008, Consiliul Judetean Botosani a hotarat destituirea Geaninei Pintilii din functia de director la DJDP Botosani. Ulterior, Geanina Pintilii a apelat la instanta, motivand ca destituirea s-a petrecut intr-o perioada in care se afla in incapacitate temporara de munca, dovedind acest fapt cu acte medicale.
In conditiile in care Casa de Asigurari si Colegiul Medicilor au anulat actele amintite mai sus, reiese faptul ca hotararea de destituire a fost legala si temeinica. Din acest motiv, instanta de recurs urmeaza sa reanalizeze sentinta Tribunalului Botosani, prin care Geanina Pintilii a avut castig de cauza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu