joi, 30 aprilie 2009

Alegeţi stema oraşului

varianta 1
varianta 2

varianta 3

varianta 4

Una din variantele astea va fi aleasă ca stemă oficială a municipiului Botoşani. Mie nu-mi place niciuna. Cică variantele astea de stemă sunt concepute de către Institutul de Heraldică şi Genealogie „Sever Zotta” din Iaşi, pe baza unor simboluri reprezentative pentru Botoşani. Adică, în cazul municipiului Botoşani ar fi păunul şi crucea Sfântului Gheorghe. În partea de jos a paginii web am deschis un sondaj unde puteţi vota stema care vă place.

2 comentarii:

  1. Chiar nu pricep legatura cu paunul...
    Daca e sa ne gandim ce avem noi prin oras si ne reprezinta,ar fi: terase pline si betivi pe strada(asadar o halba),hoti de buzunare (eventual o mana care tine cu 2 degete un portofel),decapotabile si masini de lux cu geamul lasat si muzica la maxim (un cocalar)sau eventual niste coji de seminte sau un cos de gunoi din care se revarsa pungi de gunoi menajer care nu au mai ajuns la ghena.Cam asta ne reprezinta ... si parca ar mai fi cate ceva dar mi se face sila sa mai scriu.
    AI DREPTATE..NU AI CE SA-TI PLACA LA ELE!

    RăspundețiȘtergere
  2. paunul este primul simbol cunoscut al orasului pe 5 august1670 apare pe un document cea mai veche pecete reprezentand un paun cu coada infoiata (sursa:http://www.primariabt.ro/?vCat=208&url=)

    RăspundețiȘtergere