sâmbătă, 4 aprilie 2009

GARDIANUL- "PD-L stia de anchetarea lui Becali"

Fuziunea PD-L-PNG a fost planuita inca din luna ianuarie de catre democrat-liberali, fapt reflectat, de altfel, si in paginile ziarului “Gardianul”. Atunci, liderul PNG, Gigi Becali, se declara dispus sa ofere neconditionat partidul democrat liberalilor. Daca unii lideri PD-L erau dispusi la infaptuirea neintarziata a respectivei fuziunii, altii, care, probabil, nu erau pusi in tema cu un astfel de plan, se declarau reticenti sau taraganau lucrurile. Arestarea lui Gigi Becali a revigorat intentiile democrat-liberalilor de a inghiti PNG, mai ales in contextul in care alegerile pentru Parlamentul European se apropie, PD-L va pierde in detrimentul “independentei” Elena Basescu niste voturi, care trebuie aduse din alta parte, mai precis de la electoratul PNG.

21 ianuarie 2009, “Gardianul” anunta: “Partidul lui Becali, «inghitit» de PD-L
Pentru a nu pierde controlul asupra Consiliului General al Primariei Capitalei, unde PD-L si PNG au 28 de consilieri dintr-un total de 55, democrat-liberalii vor sa fuzioneze cu partidul lui Gigi Becali. Surse democrat-liberale afirma ca, in scurt timp, conducerile celor doua partide vor declansa procedurile de fuziune prin absorbtie. Procesul se va desfasura dupa tiparul folosit la fuziunea prin absorbtie a PD cu PLD, dar fara modificarea denumirii partidului prezidential, afirma sursele noastre.
Liderul PNG-CD, Gigi Becali, astepta doar un semn de la mai-marii PD-L sa semneze fuziunea. “Daca vor dori si ei, atunci va fi foarte simplu, o semnez imediat”, ne-a declarat, ieri, Becali. Patronul Stelei a adaugat ca nu este interesat de vreo functie in PD-L in urma fuziunii, insa vrea pentru “oamenii” lui. Si viceprimarul Robert Ionescu a confirmat zvonurile despre posibila fuziune prin absorbtie cu PD-L, iar vicepresedintele pedelist Romeo Raicu accentueaza o buna colaborare cu penegistii.

♦ 22 ianuarie 2009
Intr-o declaratie data ziarului “Gardianul” de vicepresedintele PD-L Ioan Oltean, liderul democrat-liberal era ambiguu. Pe de o parte sustinea ca forurile de conducere ale PD-L ar putea lua in discutie o posibila fuziune prin absorbtie cu PNG, iar pe de alta parte afirma ca nu stie sa se fi discutat in PD-L aceasta “chestiune”. Tot atunci, Ioan Oltean preciza ca “ramane sa discutam in forurile de conducere ale partidului”. Doua zile mai tarziu, pe 24 -01- 2009, “Gardianul” titra “Membrii PNG stau cu valizele facute la poarta PD-L”, articol in care se arata ca “din ce in ce mai multi membri ai partidului lui Gigi Becali “forteaza” infaptuirea fuziunii prin absorbtie intre PNG-CD si PD-L”. Liderul PNG, Gigi Becali, statea rabdator si astepta “chemarea” liderului democrat-liberal, Emil Boc. “Nu m-a contactat inca nimeni. Probabil nu au timp acum, cu criza asta, ca stim ca aproape toata conducerea PD-L este acum in Executiv”, declara atunci Becali. Liderul PD-L sector 1, Razvan Murgeanu, afirma ca discutii despre absorbtie au mai existat si inainte, insa decizia apartine conducerii centrale. De asemenea, viceprimarul Robert Ionescu sustinea ca ar putea fi cel care sa faciliteze oficializarea absorbtiei PNG în PD-L, fiind înca membru în conducerea PNG, dar având si sustinerea democrat-liberalilor.

♦ Pe 26 ianuarie, tot pentru “Gardianul”, vicepresedintele PD-L Gheorghe Flutur sustinea ca “PNG mai are de asteptat la poarta PD-L”, in timp ce alt vicepresedinte, Cezar Preda, dorea ca si conducerea PD-L sa analizeze cat mai repede proiectul de fuziune. Tot atunci, “Gardianul” consemna mai multe pozitii ale unor lideri de filiala ai PD-L. Liderul PD-L Neamt, Gheorghe Stefan, sustinea ca nu a primit cereri din partea unor membri PNG-CD de a trece la formatiunea democrat-liberala si nici nu s-a discutat la nivelul filialei problema fuziunii. Vicepresedintele PD-L a mai spus ca, personal, nu stie daca aceasta fuziune prin absorbtie este cea mai buna decizie, insa a adaugat ca, daca forul de conducere a formatiunii va decide asa ceva, se va alinia opiniei majoritare. “Daca se va supune in Biroul Permanent National o astfel de propunere, ma aliniez deciziei partidului. Personal, sunt nehotarat. 50% pentru fuziune, 50% impotriva. Nu stiu in acest moment daca din punct de vedere politic e cea mai buna idee”, sustinea atunci Gheorghe Stefan. La randul sau, liderul PD-L Bihor, Petru Filip, nu considera ca fuziunea in cauza ar fi o solutie. “Organizatiile PNG-CD in judet sunt aproape inexistente. Sincer, cred ca fuziunea nu este o solutie. La Bihor nu am avea nici un avantaj”,declara Petru Filip. Vicepresedintele Gheorghe Flutur sustinea ca partidul are alte prioritati: “Nu am avut astfel de propuneri la nivelul organizatiei noastre. Discutiile vor avea loc in Biroul Politic, insa deocamdata nu stim ce oferta au ei si ce beneficii ar fi. Acum avem alte prioritati”, declara Flutur.

♦ 2 februarie
"Nu cred ca Traian Basescu este implicat in oprirea banilor de catre DNA si in acest atac asupra Stelei. Cine loveste in Becali loveste si in Steaua. Nu cred ca presedintele are vreun amestec. Daca avea ceva cu mine si este implicat in asta eu o voi vedea si voi sti sigur in maxim o luna sau doua. Si daca e implicat simt ca va pierde alegerile pentru acest lucru.Dar eu nu cred ca este implicat!", a spus Gigi Becali.

♦ 4 februarie
Procurorii au declansat ancheta si urmarirea penala impotriva lui George Becali

♦ „Dupa ziua de 11 februarie, voi vedea daca Traian Basescu ma iubeste“ a spus Becalia cu doar cateva zile inaintea termenului de judecata de la Inalta Curte, unde s-a decis stramutarea dosarului “Valiza”.

Becali e in arest, procesul de fuziune al PD-L cu PNG continua
Dupa mai mult de doua luni, opiniile liderilor nu s-au schimbat in privinta fuziunii cu partidul lui Gigi Becali, insa se pare ca proiectul a ramas blocat la nivelul conducerii PD-L, care pana acum nu a luat o decizie finala in acest sens.

Robert Ionescu (PNG): Sustinem in continuare fuziunea
Viceprimarul general al Capitalei din partea PNG, Robert Ionescu, ne-a declarat: “Nu este momentul potrivit pentru a discuta proiectul de fuziune dintre PNG si PD-L. Consider ca acest proiect inceput este unul benefic pentru anbele formatiuni politice, insa asteptam decizia ce va fi luata de conducerile celor doua partide”.

Murgeanu: Fuziunea PD-L- PNGCD nu trebuie oprita
Presedintele PD-L sector 1, Razvan Murgeanu, a declarat pentru “Gardianul” ca procesul de fuziune prin absorbtie a PNGCD cu PD-L nu trebuie oprit. El a precizat ca “oricum reprezentantii, de exemplu, din Bucuresti ai PNGCD colaboreaza cu cei de la PD-L”. “Fuziunea ar fi benefica pentru PNGCD pentru ca, printr-o astfel de miscare, nu-si pierd consilierii”, a conchis Murgeanu.

Cezar Preda: N-a fost luata inca o decizie la nivelul conducerii PD-L
Liderul PD-L Buzau, Cezar Preda, ne-a declarat, ieri, ca fuziunea prin absorbtie cu PNG-CD nu reprezinta un proiect “mort”, doar ca la nivelul conducerii nu s-a luat inca nici o decizie oficiala in acest sens. “Nu s-a mai discutat dupa acele declaratii nimic la nivelul conducerii, nu a fost nici un demers oficial. Eu am afirmat la acea vreme ca, dupa demisia lui Gigi Becali de la conducerea PNG-CD, ar trebui reluate discutiile pe marginea fuziunii cu acest partid. S-a studiat atunci problema, dar nu s-a ajuns la finalizarea acestui lucru. In teritoriu, in Prahova, de exemplu, au trecut multi membri PNG-CD la PD-L, dar, si la noi la Buzau, colaborarea cu membrii formatiunii lui Becali merge foarte bine. Astfel, daca de la conducere nu s-a luat nici o decizie, prin judete, fiecare a actionat cum a putut”, ne-a mai spus Preda. Vicepresedintele democrat-liberal afirma la finele lunii ianuarie ca liderii partidului trebuie sa discute cat mai rapid despre acest proiect politic. “Am primit semnale de la organizatiile locale ale PNG-CD, care si-au exprimat intentia de a veni la noi”, a preciza Preda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu