miercuri, 30 septembrie 2009

PSD Botosani sustine iesirea partidului de la guvernare

Comunicat de presa - PSD Botoşani consideră că declaraţia domnului Traian Băsescu agravează criza politică pe care el însuşi a declanşat-o

Organizaţia PSD Botoşani consideră că răspunsul preşedintelui Traian Băsescu la propunerea primului ministru de a-l demite pe domnul Dan Nica este de natură să continue şi să adâncească o criză politică ce va avea efecte incalculabile în plan economic şi social. Mai mult decât atât, falsa ipostază de mediator, care oferă aşa-zise soluţii ce implică încălcarea protocolul de colaborare al coaliţiei, demonstrează ipocrizia politică a domnului Traian Băsescu.

„Îmi amintesc un interviu recent, în care domnul Băsescu dădea ca exemplu pozitiv activitatea domnului Dan Nica, în funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor. Acum însă, după ce domnul Nica a demascat o posibilă fraudă electorală, preşedintele vorbeşte fără reţinere despre înlocuirea sa din funcţia de ministru. Singura vină a domnului Nica a fost aceea că a demascat încercarea PDL şi a lui Traian Băsescu de a frauda voturile pentru Mircea Geoană”, a declarat preşedintele PSD Botoşani, senatorul Gheorghe Marcu.

Organizaţia PSD Botoşani consideră că domnul Traian Băsescu încearcă să se dezică de domnul Emil Boc, vrând să lase impresia că propune o alternativă la varianta domnului Vasile Blaga în calitate de ministrul interimar al Administraţiei şi Internelor. În realitate însă domnul Băsescu este autorul şi instigatorul acestei crize politice, în timp ce domnul Boc a fost doar instrumentul preşedintelui României.

„În opinia mea, pasul următor al domnului Băsescu va fi acela de a-l înlocui şi pe domnul Boc, astfel încât să pozeze în candidat independent la următoarele alegeri. Este un joc murdar, prin care domnul Băsescu a sacrificat în primul rând interesele ţării, iar apoi propriul său partid şi pe propriul său premier. Iată de ce România trebuie să renunţe la un astfel de preşedinte, duplicitar şi iresponsabil”, a declarat preşedintele PSD Botoşani.

Preşedintele Gheorghe Marcu a adăugat că PSD Botoşani a luat deja o serie de măsuri speciale pentru combaterea fraudei electorale, astfel încât voinţa alegătorilor să nu fie alterată prin acţiuni ilegale. „Le spun tuturor alegătorilor din judeţul Botoşani să aibă încredere şi să se prezinte la vot pentru a-şi exprima liber opţiunile pentru viitorul Preşedinte al României. Organizaţia PSD Botoşani este pregătită pentru a tăia din faşă orice încercare de fraudare a procesului electoral”, a precizat senatorul Gheorghe Marcu.

Organizaţia PSD Botoşani este solidară cu decizia centrală a partidului de a-l susţine pe ministrul Dan Nica şi de a ieşi de la guvernare într-un mod onorabil, prin demisia în bloc a tuturor miniştrilor PSD, în cazul în care Traian Băsescu va semna decizia de revocare. Răspunderea pentru această criză politică, ce se suprapune pe criza economică şi socială, revine în exclusivitate domnului Traian Băsescu, autorul şi instigatorul acestui conflict politic soldat cu încălcarea protocolului care a stat la baza coaliţiei de guvernare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu