luni, 2 februarie 2009

În plina criza, Iliescu caută un Obama pentru Cotroceni

Trăim vremuri grele fraţilor. Criza e mai nasoală decat se credea. Un prieten de-al meu, cu Audi A6, căuta să împrumute bani de motorină. Cine l-a pus să-şi ia Audi? O lună de criză a produs mai mulţi şomeri cât ar fi produs un an întreg, pe vremuri normale. Fiţoşii se vaită că nu mai au bani de cumpărături la mall, iar băncile nu mai au cui să împrumute bani. Taman de pe 1 februarie a mai intrat în vigoare şi o lege absurdă care obligă micii producători din pieţe să-şi vândă marfa ambalată şi etichetată. Legea spune că produsele aduse de ţărani trebuie să conţină date despre producător, locul, data fabricaţiei dar şi termenul de garanţie. În caz contrar, amenzile ajung pînă la 1000 de lei. Ce prostie! Păi dacă dispar şi puţinii ţărani de la tarabe de unde vor mai cumpăra măncare cei săraci şi mulţi? În niciun caz de la supermarket. Şi criza contină să-şi arate colţii.
Inclusiv instituţiile statului sunt în criză. Ţara este condusă orbeşte de micul Boc, pălmuit peste ceafă de tătucul Băse atunci când mai îl ia gura pe dinainte. Slujbele la stat sunt blocate, salariile îngheţate, pensiile şi alocaţiile copiilor insuficiente, BNR anunţă că nu mai are rezervă valutară, euro dă de pâmânt cu leul românesc în fiecare zi şi, tot aşa mai departe. Până şi partidele se plândg că sunt în criză de candidaţi pentru prezidenţiale. La sfârşitul săptămânii trecute toţi liderii politici, cu excepţia lui Boc, anunţau că sunt în căutare de un candidat puternic pentru prezidenţiale. Ce înseamnă asta? Evident, e foarte nasol. Cine dracu se mai bagă să conducă ţara asta când totul merge aiurea. În plus e şi criză. Firmele sunt în faliment şi n-o să fie bani pentru campanie. Dacă nu sunt firme cu bani, nu sunt sponsori, nu sunt fonduri de frecat pe campanii electorale şi prin urmare n-o să fie nici candidaţi cu şansă. E chiar foarte simplu. Cea mai tare declaraţie apărută în presa de azi vine de la Ion Iliescu. Iliescu crede că şi România ar putea avea un Obama. Păi aveam o impresie mai bună despre Iliescu. El nu a auzit cât l-a costat pe Obama să ajungă preşedinte? Dacă nu sunt bani, de unde Obama? Şi hai să spunem că vor fi şi bani pentru campanie, dar cine-i Obama? O fi cumva Geoană zis şi Prostănacul? Oprescu sau Mitrea? Sigur ca nu la aştia s-a gandit Guru Ilici. Singurul lider de culoare din PSD este Vanghelie, dar mă buşeste râsul atunci cand vreau să-l compar cu Obama. O fi Obama negru, dar cel puţin e deştept. Şi chiar dacă s-ar găsi un Obama românesc eu personal nu cred că va schimba ceva în ţara asta. În cel mult o săptămână va da mâna cu băieţii deştepţi şi se va preta la golănii cu regii asfaltului, parcărilor, petrolului, cămătarilor, ţepelor şi care or mai fi ei.
Ca să nu o mai lungim, la ora asta partidele nu au încă candidaţi care să se bată cu Băsescu. Mai nasol este că nu au nici bani de campanii electorale prea pompoase care să dea naştere unui Obama- Made in România. Mai draga, aşa că fără bani şi fără Obama, Băsescu are şanse să râmână la cârma ţării încă un cincinal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu