luni, 2 martie 2009

Potrivit ziarului Gandul care publica un sondaj BCS: Băsescu 6,66



• Potrivit unui sondaj BCS, Emil Boc, Cristian Diaconescu şi Victor Ponta sunt cei mai competenţi miniştri, în vreme ce Elena Udrea este indicată drept campioana neprofesionalismului
• Boc obţine nota 6,34, în vreme ce Traian Băsescu este cotat cu 6,66.

Emil Boc este, în percepţia celor intervievaţi de BCS, cel mai competent ministru, cu o cotă de 23%. El este urmat de ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, şi colegii acestora de partid, Victor Ponta şi Ecaterina Andronescu. În afară de Boc, cel mai bine cotat pedelist este Vasile Blaga. La capitolul cel mai incompetent ministru conduce şefa Turismului, Elena Udrea, al cărui nume a stat pe buzele a 20% dintre cei chestionaţi. Pe locul doi, la o distanţă de aproape 15% se află Adriean Videanu. De menţionat că 21,4% dintre intervievaţi cred că ar fi un ministru al Turismului mai bun decât secretarul executiv al PD-L. Premierul a obţinut nota 6,34 pentru modul în care conduce ţara, în condiţiile în care 19,1% dintre cei intervievaţi i-au dat nota 8, 17,9% nota 7 şi 6,5%, de exemplu, l-au cotat cu 10. Cei mai mulţi dintre participanţii la sondaj - 8,5%, în condiţiile în care 62,7% nu au răspuns - s-au declarat nemulţumiţi de faptul că premierul este slab, moale sau indecis, în vreme ce 6,7% l-au caracterizat drept pionul lui Băsescu.

Principala prioritate a Guvernului, cred 32,4% dintre intervievaţi, ar trebui să fie sprijinirea agriculturii. Reducerea efectelor crizei mondiale se situează pe locul 2. La capitolul cel mai bun premier al României post-decembriste, Boc se situează deocamdată pe locul 6, după Mugur Isărescu, Călin Popescu-Tăriceanu, Theodor Stolojan, Adrian Năstase şi Petre Roman, dar înaintea lui Nicolae Văcăroiu şi Victor Ciorbea. Per total, 33,1% dintre participanţi dezaprobă alianţa PD-L - PSD, în vreme ce un număr aproape egal - 30,7% o aprobă, iar 30,1% se declară indiferenţi.
Respondenţii i-au mai indicat pe liberalii Theodor Meleşcanu, Varujan Vosganian ca fiind mai buni decât urmaşii lor pedelişti, în vreme ce Ioan Bazac, Radu berceanu, Marian Sârbu sau Theodor Paleologu sunt mai bine cotaţi decât predecesorii. La capitolul intenţie de vot, PD-L se situează pe primul loc, cu 38%, urmat de PSD cu 30,2% şi de PNL cu 17,1%. 35% la prezidenţiale pentru actualul preşedintePreşedintele Traian Băsescu obţine însă o notă ceva mai mare decât Emil Boc - 6,66 , el primind mai multe note de 8 (20,4%),7 (17,3%), 9 (10,6%) şi 10 (10%) decât Boc. La capitolul alegeri prezidenţiale, Băsescu ar obţine un scor de 35%, în vreme ce 31,1% ar prefera alt candidat. În afară de Traian Băsescu, 25,4% îl văd prezidenţiabil pe Emil Boc, 13,8% pe Theodor Stolojan şi 11% pe Vasile Blaga. În PNL, lupta este strânsă între Călin Popescu-Tăriceanu (27,2%) şi Crin Antonescu (25,8%), în vreme ce în tabăra PSD Mircea Geoană are un procent dublu (40,5%) faţă de Adrian Năstase (20,8%).
Topul celor mai importanţi români este: Ion Ţiriac, Nadia Comăneci, Florin Piersic, Traian Băsescu şi Gheorghe Hagi. Întrebaţi cine cred că a minţit în ultimul scandal al interceptărilor, 35,5% îl indică pe şeful statului, în vreme ce doar 18% optează pentru Claudiu Săftoiu. Sondajul a fost realizat în perioada 1-10 februarie, pe un eşantion reprezentativ de 1.347 persoane şi prezintă o eroare de +/-2,7%.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu