luni, 6 iulie 2009

Milionarul Dănuţ Prisecariu este poreclit de presă "Garcea de la Iaşi"

Dezvoltatorul Dănuţ Prisecariu este făcut din nou "varză" de un ziar de Iaşi. Sub titlul "Garcea de la Iasi", ziarul "Bună Ziua Iaşi" îl descrie pe omul de afaceri ca fiind o persoană complexată care şi-a dorit tot timpul "să fie poliţist şi să aresteze oameni."

"Garcea de la Iaşi
Prisecariu este membru al Asociatiei Internationale a Politistilor (IPA), calitate de care uneori se foloseste abuziv pentru a scapa de rigorile legii ● A fost vazut folosind chiar si un girofar asemanator celor folosite de politie in timp ce-si conducea masina pe strazile municipiului.
Tratatele de psihanaliza, incepand cu cele publicate de parintele acestei stiinte, Sigmund Freud, arata ca persoanele complexate pentru ca sunt mici de inaltime isi compenseaza frustrarile printr-un exces de autoritate asupra celorlalti, prin dorinta permanenta de a-si domina si controla semenii. Plecand de la aceasta premisa, se poate trage concluzia ca Danut Prisecariu si-a dorit intotdeauna sa fie politist si sa aresteze oamenii. Cum soarta nu i-a harazit sa aiba o asemenea profesie si l-a transformat in principal devalizator al celor mai mare societati comerciale alimentare de stat, SC Alimentara SA si SC Tamaz Frigocarne SA, Prisecariu a gasit o solutie sa se joace de-a "hotii si vardistii" prin oras cu complicitatea unor politisti. S-a inscris in Asociatia Internationala a Politistilor (IPA), calitate care ii confera anumite avantaje. Statutul IPA prevede ca aceasta asociatie este dedicata politistilor, dar pot deveni membri simpatizanti persoane care contribuie financiar la sustinerea acestei organizatii. Putini sunt cei care nu au fost politisti, dar au reusit sa obtina calitatea de membru al IPA. Unul din avantajele calitatii de membru IPA se refera la faptul ca agentii de politie nu opresc si nici nu perchezitioneaza masinile care au sigla IPA pe parbriz, crezand ca este vorba de un coleg de breasla. Danut Prisecariu a fost vazut insa conducand masina personala cu sigla IPA pe parbriz, dar si cu un girofar ca cele folosite de politie, in functiune. Nu i s-a intamplat nimic, desi calitatea de membru al IPA nu conferea dreptul de a folosi girofarul. "Nu poate folosi un girofar decat cu masina politiei si numai atunci cand situatia impune asa ceva. Girofarul poate fi folosit cand se doreste o vizibilitate mai mare a politiei, in caz de aglomeratie sau o misiune. In caz contrar, este interzisa utilizarea girofarului", a declarat comisarul sef Liviu Zanfirescu, seful Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi.

Cu catuse la tetiera

Visurile lui Prisecariu de a deveni politist au inceput sa se manifeste prin anii '90. Fostii parteneri de afaceri povestesc ca, in acea perioada, Prisecariu conducea un autoturism Cielo si purta la tetiera o pereche de catuse, amenintandu-i pe cei cu care se certa ca-i aresteaza. Problema omului era grava. Se vedea politist. S-ar parea ca nu dorea sa "ramana" doar un simplu politist. In perioada 1996 - 2004, cand a intrat sub ocrotirea liderului PSD, senatorul Ion Solcanu, circula un zvon potrivit caruia Prisecariu i-ar fi spus parlamentarului iesean ca ar renunta la afaceri daca ar fi numit ministru de Interne. Martorii nu-si amintesc insa daca aceasta dorinta se manifesta dupa ce a avut loc jaful de la SC Alimentara SA sau inainte, pentru ca astfel intentiile lui Prisecariu ar mai avea o explicatie, si anume aceea de a dori sa-si acopere urmele. Nu a reusit insa sa acopere nimic deoarece, intre timp, serviciile de informatii au reusit sa sesizeze procurorii in legatura cu privatizarea ilegala si devalizarea celei mai mari societati comerciale de alimentatie publica din Iasi si a celor doua abatoare de la Tamaz.

Mai poate fi membru IPA?

"Danut Prisecariu este membru al Asociatiei Internationale a Politistilor (IPA). A cotizat cu o suma prevazuta in regulament care le confera simpatizantilor dreptul de a fi membru", a declarat comisarul Ioan Campeanu, presedintele IPA Iasi. Insa, potrivit statului IPA, la articolul 8 paragraful 3, "membri simpatizanti ai Asociatiei pot fi persoanele cu cetatenie romana sau straina care prin activitatea desfasurata nu impieteaza asupra imaginii si reputatiei Sectiei Romane a Asociatiei Internationale a Politistilor si contribuie material sau financiar la dezvoltarea acesteia". Ori, in conditiile in care a fost trimis in judecata de Directia Nationala Anticoruptie pentru savarsirea unor infractiuni economice grave, potrivit articolului din statut invocat mai sus, mai poate fi membru IPA? Mai mult decat atat, in prezent este cercetat penal si pentru privatizarea ilegala si devalizarea SC Alimentara SA. Constitutia prevede dreptul cetatenilor de a se asocia, dar in acest caz politistii sau procurorii trebuie sa fie atenti pana unde se intind drepturile cetateanului de origine romana Danut Prisecariu si unde incepe abuzul sau nevoia de protectie mascata sub calitatea de membru al unei asociatii onorabile formata din membri care au muncit o viata in slujba legii."

2 comentarii:

  1. daca ar fi justitie in tara nu sar intampla ceia ce se intampla -rusine sunteti toti mafioti

    RăspundețiȘtergere
  2. ...ziarul de forma de a raspnadi informatii catre ceilalti..cititorii...ce nu spuneti voi ca sunteti deja falimentari inca de cand incepeti cu editarea ziarului...vanzarea acestuia nu va acopera chetuielile.. asa ca.., care nu plateste reclama in ziarele voastre ii se face imaginea de kkt...am dreptate nu?

    RăspundețiȘtergere