sâmbătă, 13 iunie 2009

UPDATE- BT-04-EBC - Maşina cu heroină era închirită




Botoşănenii nu îşi fac doar cumpărăturile la Iulius Mall din Suceava. Criza îi face să-şi deschidă tarabă în parcarea mall-ului, să vândă şi ei ceva. Ieri, spre exemplu, doi tineri veniţi la mall cu un Volkswagen Passat, cu numărul de înmatriculare BT-04-EBC, au vrut, şi ei ca băieţii, să vândă 2 kile de heroină. Ghinonul lor a fost că singurul cumpărător interesat de prafuri era taman poliţist sub acoperire. Ce a urmat.... ? Vă las să savuraţi articolele apărute astăzi despre această tranzacţie nefinalizată.
UPDATE- Maşina cu care erau traficanţii era închiriată de la o firmă din Botoşani. Mitică Olaru, patronul firmei a avut un şoc aseară când şi-a văzut maşina la televizor, la ştiri. "Aseară am văzut şi eu la ştiri, la tv. Vă daţi seama că nu am ştiut absolut nimic. Maşina am închiriat-o la un individ. Nu ştiu cum a ajuns la Suceava, la traficanţi. Deocamdată nu-i pot da numele clientului până nu se clarifică ancheta şi nici nu pot ştii dacă are sau nu legături cu traficanţii. Astăzi (sambătă 13 iunie) am mers la DIICOT Suceava şi am dat declaraţii. Cei de la DIICOT mi-au spus că-mi înapoiază maşina luni" a spus Olaru
Obiectiv de Suceava -"Scene desprinse parcă dintr-un film american ieri după-amiază în parcarea Iulius Mall Suceava. Poliţiştii de la Crimă Organizată au tras trei focuri de armă în timpul unei acţiuni organizată pentru prinderea în flagrant a membrilor unei reţele de traficanţi de heroină. Totul s-a întâmplat în jurul orei 15.30 chiar în faţa intrării principale de la Iulius Mall. Potrivit martorilor, tinerii au venit la mall cu autoturism Volkswagen Passat de culoare albă, înmatriculat în judeţul Botoşani. Maşina în care se aflau tinerii a fost blocată imediat de alte două maşini în care se aflau poliţişti îmbrăcaţi în civil. Poliţiştii au scos armele şi i-au somat pe cei doi tineri de 19 şi 22 de ani. Unul dintre cei doi tineri traficanţi de droguri a fost reţinut imediat în timp ce al doilea a rupt-o la fugă printre maşinile din parcarea Iulius Mall. Poliţiştii au alergat după fugar, timp în care au tras trei focuri de armă în plan vertical, somându-l să se oprească. El a fost prins după o cursă de aproximativ o sută de metri printre maşinile din parcare. Tinerii de 19 şi 22 de ani au fost prinşi în timp ce încercau să plaseze 2,2 kilograme de heroină unui „client” care se pare că ar fi fost poliţist sub acoperire. Cei doi ar fi vrut să vândă drogurile la preţul de 10.000 de euro kilogramul. Flagrantul a fost organizat sub coordonarea procurorilor DIICOT, cu participarea IGPR, BCCO şi DPIR, cei doi tineri traficanţi de droguri aflându-se de mai mult timp în atenţia structurilor de combatere a crimei organizate, a precizat, pentru Obiectiv, Marius Cazac, şeful Serviciului Teritorial Suceava al DIICOT. Drogurile, 2,2 kilograme de heroină, se aflau într-o geantă găsită asupra celor doi tineri. În timp ce tinerii au fost reţinuţi, parcarea complexului comercial s-a umplut de mascaţi care au izolat zona şi i-au ţinut departe pe curioşi. Traficanţii au fost precheziţionaţi chiar în parcarea mall-ului după care au fost duşi la sediul Serviciului Teritorial Suceava al DIICOT pentru audieri, urmând să se stabilească dacă procurorii vor face pe numele lor propunere de arestare preventivă"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu