luni, 19 ianuarie 2009

ATENTIE! De marti, cineva iti va asculta telefonul


Atenţie ce vorbiţi la telefon! De marti toate telefoanele sunt ascultate, iar înregistrările stocate pentru 6 luni. Asta spune Legea 298/2008 care intră în vigoare pe data de 20 ianuarie. Practic va fi mai rău ca pe vremea lui Ceauşescu când erau ascultate doar telefoanele celor suspectaţi că sunt împotriva regimului comunist. Acuma se ascultă tot, iar singurul lucru care ar trebui să ne liniştească este că înregistrările pot fi cerute de la operatorii de telefonie doar de către procuror în urma unei cereri aprobate de către preşedintele instanţelor de judecată. Chiar si sms-urile vor fi verificate. Pentru mai multe amănunte dă clik pe: http://www.avocatnet.ro/content/articles?id=13906
Iata cateva drepturi garantete de Constitutia Romanieie:
-România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate. (art 1, al 3-titlul I)
-Dispoziţiile constituţionale privind drepturile şi libertăţile cetăţenilor vor fi interpretate şi aplicate în concordanţă cu Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, cu pactele şi cu celelalte tratate la care România este parte.( art 20 al1 –titul II)
-Autorităţile publice respectă şi ocrotesc viaţa intimă, familială şi privată.(art.26, al 1- tiltul II)

SI SURPRIZA:
Secretul corespondenţei-Articolul 28
Secretul scrisorilor, al telegramelor, al altor trimiteri poştale, al convorbirilor telefonice şi al celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu